Voileipäkakkujen seuraksi tuli tämä täytekakku.

Välissä appelsiini-sitruunamousse, eli appelsiinikiisseli sekoitettu vaniljatuorejuustoon, ranskankermaan sekä kermavaahtoon.

Appelsiinikiisseliin tuli n. 2 dl appelsiini/sitruunamehua, n. 1/2 dl perunajauhoa, 1,5 dl sokeria, 2 keltuaista, n. 30g voita. Täytteen muut aineet olivat 200g ranskankermaa, 1 purkki tuorejuustoa ja 1 tölkki Flora vispiä sekä ripaus vaniljasokeria. Täytteen hyydytin 4:llä liivatteella, liivateliemenä appelsiini/sitruunamehu. Kakku kostutettu appelsiinimehulla.

Kakun päällinen appelsiinin makuista massaa, pursotukset kreemiä ja Flora vispiä. Kreemin teen nykyään keittämällä valkuaisia ja sokeria, jotka kuumennuksen jälkeen vaahdotetaan ja seokseen lisätään vaahdotettua vähäsuolaista voita. Mielestäni paljon parempaa ja kevyempää, kuin pelkkä tomusokeri-voikreemi. Aikaa kyllä vaatii ja tiskiä tulee mutta eipä näitä kakkuja hetkessä muutenkaan valmisteta. Kyseisellä kreemillä olen täyttänyt myös kääretorttuja, valkuaisseokseen kun vain lisää kuumennusvaiheessa pikakahvijauhetta, niin saa taivaallisen mokkakreemin!

Kakun koristeet sokerimassaa.