Itse rakastan voileipäkakkuja ja niitä tuleekin tehtyä aina kun mahdollista. Eli meidän suvussa tuskin on sellaista juhlaa, johon ei kuuluisi voileipäkakku, sen verran persoja olemme koko porukka tätä herkkua kohtaan.

Laitan yleensä kolme eri täytettä per kakku. Lihakakkuihin tulee kinkkutäyte (kinkkusilppu, paprika, persilja, pippurituorejuusto, kermaviili, majoneesi), salamitäyte (salamisilppu, ruohosipuli, salamituorejuusto, kermaviili, majoneesi) ja kolmanneksi sekalainen täyte, joka koostuu esim. voileipäpikkelsistä, juustoraasteesta ja kermaviilistä.

Kalakakut pitävät sisällään lohitäytteen (kylmäsavulohi, tilli, kylmäsavulohituorejuusto, kermaviili, majoneesi), katkaraputäytteen (katkarapu, ruohosipuli, katkaraputuorejuusto, kermaviili, majoneesi) sekä samankaltaisen voileipäpikkelsitäytteen, kuin lihakakuissakin mutta juustoraasteen tilalla muutama keitetty kananmuna.

Vaikka itse sanonkin, nämä kakut vievät kyllä kielen mennessään ja tuollainen iso, tarjottimen kokoinen kakku hupenee kyllä nopeasti kolmeen - neljään pekkaankin

Tässä aikaansaannoksiani parin viime vuoden ajalta