Minua pyydettiin tekemään täytekakku ja voileipäkakku eräisiin pienimuotoisiin lakkiaisiin. Teinpä sitten jälleen kerran tutun ja maistuvan lihavoileipäkakun ja täytekakkuun kokeilin lakkamoussea. Todella hyvää, en ollut ennen lakasta mitään tehnytkään. Mousseen tuli siis lakkahilloa, vispikermaa, Flora vanillaa, ranskankermaa, vaniljatuorejuustoa, lakkalikööriä, liivatetta, sokeria ja vaniljasokeria. Kakun päällä kinuskikuorrutus. Kaikki meinasi mennä pieleen kinuskinkeitosta alkaen, keittelin sitä tunnin verran (tosin määrä oli iso) ja meinasi usko loppua kesken, aiemmin ei ole ollut mitään ongelmia. Onneksi tein sen jo edellisenä iltana, aamulla olisi ollut paniikki ja kiire, etenkin kun pursotuskermakin loppui kesken ja miehen piti lähteä sitä aamuseitsemältä kaupasta hakemaan... Tästä lähtien käytän kyllä vain ja ainoastaan Flora vispiä pursotuksiin, sen menekkiä ei tarvitse etukäteen arvailla! Nyt sorruin halpismerkkiin, eikä 4dl riittänyt edes yhden kakun pursotuksiin lähimainkaan.

No, maku kuitenkin oli kohdillaan ja tuon ruman kinuskiviritelmän sai jotenkin peiteltyä koristeilla. Mikä siinä onkin, että aina tilauskakkuja tehdessä hommaan tulee mutkia matkaan mutta annas olla kun leivot omaksi iloksi, kyllä kaikki sitten sujuu ihan viimisen päälle !

Kakkujen koristeet tein sokerimassasta (kyllä tuo lakki on oikeasti ihan musta, eikä sininen, salama vääristää...)

Tein vielä oman perheen syötäväksi pienen täytekakun samoista aineksista, pitäähän sitä herkutella itsekin

 Voileipäkakku sai koristeensa oman kasvimaan tarjonnasta sekä muista kasviksista: